Vacanța de toamnă, cu rulota, în Turcia 22-31 octombrie

De la Cappadocia la mare. Vacanța de toamnă, cu rulota, în Turcia

Prieteni, am petrecut grozav vacanța de primăvară, am călătorit cu rulota în Turcia, ne-a plăcut și vrem să repetăm.

La începutul lunii mai, șase familii cu copii cu șase rulote au parcurs 4500 de km timp de 11 zile de-a lungul coastei de sud-vest a Turciei de la Marmaris la Antalya. Zilnic ne-am scăldat pe noi plaje, am vizitat o mulțime de atracții turistice, inclusiv Troia, Efes, Olimp, am făcut plimbări la pas, ne-am plimbat prin munții din împrejurimi și am savurat liniștea și pacea acelor locuri destul de puțin populate de turiști. Copiii și-au găsit rapid ocupații, s-au jucat și s-au distrat. Odihna a fost de nota zece!!!

De această dată ne propunem să adunăm un grup de oameni care țin aceeași cale ca și noi și care își doresc să descopere Turcia „din afara hotelelor”. Perioada 22-31 octombrie este perfectă pentru concedii, întrucât turiștii s-au rărit, iar sezonul de catifea este în toi!

   Vedeți în galeria foto cum a fost aventura din luna mai:

   Noi am mai fost în Turcia în luna octombrie (Capadoccia + Cirali) și a fost super(!!!):

Comandantul nostru de neînlocuit în această călătorie va fi Alexandru Cojocari – fondatorul companiei Camper Moldova și X-Style, un călător cu experiență și ghid montan. În afară de faptul că ne va însoți pe traseu, Alexandru va organiza și drumeții prin locurile de maxim interes turistic, prin punctele de belvedere și prin destinațiile în care nu ajung turiștii care se cazează la hotel. Plimbările vor fi accesibile și pentru copii.

Părinții cu copii mici pot închiria rucsac cu spațiu destinat pentru purtarea copilului pentru a savura din plin drumeția sau pot rămâne pe plajă să se odihnească.

🗻 Principalul scop al călătoriei noastre va fi Cappadocia — un loc cu peisaje absolut fantastice, relief unic și o istorie bogată. Cu siguranță ați văzut imagini publicitare cu Turcia în care apar stâlpi neobișnuiți din piatră și o mulțime de baloane zburătoare. Asta este Cappadocia – una dintre cărțile de vizită ale Turciei. Aici vom petrece 3 zile. Zilnic vom efectua plimbări prin canioane unice și irepetabile, vom vizita locuințele antice, vechile biserici creștine, construite pe aceste meleaguri cu mii de ani în urmă. Vă amintiți de mănăstirea din stânca de la Țîpova? Păi Cappadochia este Țîpova înmulțită cu un milion.

Aici au fost descoperite orașe subterane cu zeci de etaje, care ar fi putut adăposti în timpul războiului zeci de mii de oameni. În unul dintre aceste orașe subterane vom coborî cu siguranță.

🎈 Putem să ne diversificăm călătoria pentru a ne lua doza de adrenalină și de impresii de neuitat, zburând cu balonul cu aer cald peste peisajele rupte din poveste, sau putem să ne plimbăm cu cvadraciclul prin văile înguste, care oferă senzația unui labirint uriaș.

În apropiere se află orașul maeștrilor de ceramică Avanos, cu sute de ateliere și magazine de suveniruri. De aici vom putea cumpăra ceramică unică, sau suveniruri realizate manual cu ornamente orientale. Portbagajul uriaș al rulotei poate găzdui suveniruri de orice dimensiune și greutate, ceea ce reprezintă un plus în comparație cu călătoria cu bagajele de mână.

🌞 Octombrie este perioada în care în Turcia se culeg rodiile. La fiecare colț vi se propune suc proaspăt stors din rodiile abia culese de pe copac.

După plimbarea prin Cappadocia, vom merge pe coasta mediteraneană și vom petrece câteva zile într-un loc special numit Cirali. În această perioadă, temperatura apei este de +23 + 25C, iar temperatura aerului este de + 25C + 28C. Nu vom fi amețiți de căldura de 40 de grade, specifică verii, ci ne vom bucura de o vreme cu adevărat catifelată.

Plaja Olympos Cirali este una dintre cele mai bune de pe coasta mediteraneană turcă și se află la 15 km de Kemer. Este o plajă lungă și curată, înconjurată de marea caldă, pădure de pini și livezi de portocali, iar aerul este îmbibat cu aromele mării și acele de pin. În recenziile lor, turiștii remarcă lipsa hotelurilor și a centrelor comerciale, darși facilitățile minime. Acesta este un loc ideal pentru o rulotă, deoarece am adus toate comoditățile cu noi.

Pentru doritori putem organiza excursii prin munții din apropiere, de unde veți putea admira priveliști ce vă vor tăia respirația.

🔶 De ce merită să mergeți într-o călătorie cu rulota?

În fiecare zi vom schimba locațiile și plajele, vom vizita puncta de atracții turistice, ne vom odihni în mod active, ne vom plimba cu bicicletele și vom face drumeții prin apropiere. Când ne vom întoarce în rulotă, obosită după o zi plină, veți avea senzația că ați intrat într-o căsuță mică dar extrem de confortabilă.

Scopul nostru zilnic nu va fi să ajungem mai repede la hotel, ci să primim plăcere de la proces și să ne încărcăm cu cele mai plăcute impresii vizitând locuri frumoase și interesante.

Dacă nu am ajuns în punctul stabilit inițial – nu-i mare tragedie. Putem să ne petrecem noaptea în aproape orice loc, iar în ziua următoare să ne continuăm drumul. Alături va fi Comandantul nostru, care va avea grijă de toate. Cel mai important este să savurăm călătoria și frumusețea locurilor care ne ies în cale. Întreaga călătorie va fi în ritmul libertății, a aventurii și a spontanietății.

Unul dintre plusurile rulotei ține de portbagajul uriaș (3m3), posibilitatea de a duce bicicletele pe o platformă specială, suficiente dulapuri și rafturi în interior. Odată ați aranjat lucrurile și pe parcursul întregii călătorii vor fi la locul lor. Comod și confortabil.

Nu trebuie să vă faceți griji de drumurile lungi și distanțele mari. Conducând o rulotă, în comparația cu mașinile mici, șoferii obosesc mai puțin, întrucât rulota se mișcă cu o viteză minimă de 90-100 km/h. Nu ne grăbim, nu facem depășiri, nu facem întoarceri bruște în intersecții, ci savurăm din peisajele extrem de frumoase pe care le admirăm prin parbrizul uriaș al rulotei.

Când am obosit – facem pauze, ne tragem sufletul, luăm prânzul sau tragem un pui de somn pa paturile comode și largi. Drumurile turcești sunt unele dintre cele mai bune din Europa, iar să conduci pe ele este o adevărată plăcere.

Pasagerii stau comod în fotoliile largi, unde schimbarea poziției și întinderea picioarelor se face foarte simplu. Părinții vor aprecia cât de comode sunt călătoriile cu rulota pentru copiii de 2-3 ani. Ei pot să se joace cu jucăriile preferate, pot să joace jocuri de masă și să deseneze. În frigider sunt suficiente rezerve de mâncare, iar rulota dispune de veceu, apă și duș. Anume acele condiții care le lipsesc atât de mult mamelor în călătoriile lungi.

🔶 Pentru cine este această călătorie?

Această călătorie este potrivită pentru persoanele active și curioase, care își doresc impresii noi, sunt dornici de mișcare și vor să descopere diverse locuri. De asemenea, călătoria este destinată celor care preferă liniștea și natura, dar și celor care vor să ajungă în locuri în care nu vor ajunge turiștii care preferă hotelurile. Călătoria asta este pentru oamenii care primesc plăcere de la drumurile lungi, care adoră drumețiile montane, care sunt dispuși să mai gătească uneori singuri mâncarea și să aibă grijă de locul în care stau. Copiii își vor aminti această aventură de familie drept unul dintre cele mai frumoase momente din copilărie. Organizatorul călătoriei, Alexandru, de asemenea va merge cu copiii săi de 7 și 9 ani. Unde mai pui că cei mici se împrietenesc ușor, își găsesc ocupații și jocuri, fără a vă vedea nevoiți să-i distrați

Dacă vă doriți să încercați acest tip de odihnă, să nu vă fie frică că nu veți reuși, că vă veți rătăci, că nu veți găsi loc de parcare pentru noapte. Doar profitați de această șansă unică.

ПSub ghidarea directorului nostru, veți deprinde rapid arta planificării călătoriilor pe cont propriu și veți căpăta o experiență colosală de călătorie cu rulota.

În rulotă încap până la 6 oameni, dar experiența arată că vă veți simți și mai bine într-o formulă de 4 persoane – o familie cu copii sau o gașcă de tineri.

🔶 Cu ce este dotată rulota?

Veceu, duș, bucătărie, frigider și multe altele. Detalii pot fi văzute aici. Dacă vreți să vedeți cum arată rulota în realitate, telefonați-ne: vom organiza o excursie și vă vom oferi mai multe detalii despre acest tip de călătorie.

🔶 Ce trebuie să luați cu voi?

Întrucât rulota este o casă cu toate comodităție: bucătărie, încălzire, veceu, duș, apă caldă și un portbagaj uriaș ar trebui să luați cu voi:

 • Plapume și perne
 • Veselă personală (Farfurii, căni, tacâmuri)
 • Soluții de iginetă și ștergare
 • Cremă de protecție solară
 • Lanternă frontală
 • Produse alimentare, apă potabilă

De asemenea, mai puteți lua:

 • Biciclete (le puteți lua în chirie sau le puteți arenda pe loc)
 • Jocuri de masă pentru copii
 • Mangal/grătar pentru a pregăti carne și legume la foc
 • Prosoape pentru plajă, umbrele și șezlonguri

🔶 Unde ne vom petrece noaptea?

Călătoria cu rulota este foarte imprevizibilă în cel mai bun sens al acestui cuvânt. Totul depinde de drumuri și de dorințele pasagerilor. Pentru a vă petrece noaptea puteți opri în parcări retrase, platformele mai îndepărtate de șosea, poienițele de munte sau plajele pustii. Uneori vom intra în campinguri speciale, unde vom găsi toate comoditățile: vom folosi mașina de spălat rufe, ne vom face plinul cu apă pentru câteva zile și vom curăța sistemul de canalizare. În timpul călătoriilor lungi sunt posibile opririle la parcările speciale ale benzinăriilor. Conducătorul grupului știe cele mai potrivite și mai comode locuri pentru opriri.

🔶 Traseul

Chișinău-București-Veliko Tarnovo-Edirne-Istanbul-Ankara-Goreme (Cappadocia) - Derinkuyu (oraș subteran) -Antalya-Cirali (mare) -Istanbul-Chișinău

🔶 Data 22-31 octombrie

Trecem instructajul și primim rulotele în seara zilei de 21 septembrie. Încărcăm lucrurile și bagajele, iar în seara zilei de 22 octombrie pornim la drum. Revenim acasă pe 31 octombrie, seara

Pentru un concediu atât de intens și de îndepărtat este nevoie de cel puțin 10 zile, de aceea va trebui să vă învoiți copiii de la școală. În unele școli vacanța durează până la 23 octombrie.

Dacă dispuneți de mai mult timp liber, puteți să vă prelungiți concediul și să vă rețineți pentru mai mult timp pe litoral sau puteți merge pe cont propriu în altă regiune (+-3,4 zile). La închirierea rulotei pentru o perioadă mai mare de 14 zile – beneficiați de o reducere de 10%.

🔶 Cât costă?

Organizarea călătoriei și însoțirea unui ghid cu experiență este gratuită.

Se plătește chiria rulotei și cheltuielile legate de călătorie: combustibil, taxe de drum, hrana, parcările cu plată.

Chiria unei rulote din categoria Standart de pe 22 până oe 31 octombrie (10 zile) constituie 1250 euro (nu de persoană, ci pentru întreaga casă pe roți) și include taxa pentru curățenie/pregătire/materialele necesare pentru rulotă, "Carte Verde" și serviciile însoțitorilor. Participarea în tur poate fi extinsă sau restrânsă, la dorință.

Prețuri și cheltuieli aproximative:

 • Combustibil (~4500 km, consum12 l/100km) – 500 euro;
 • Campingurile cu plată (nu în fiecare zi) – 15-20 euro /mașină;
 • Prețul testului COVID pentru turiștii mai mari de 5 ani– 600 MDL
 • Asigurare medicală pentru familie (2 adulți +2 copii) – 350 MDL
 • Cheltuielile pentru hrană sunt mai mici decât în Grecia, iar bucătăria turcească este foarte bogată și delicioasă. Puteți găti pe cont propriu, puteți mânca la restaurant sau puteți comanda.

🔶 Condiții de participare în călătorie:

Pentru a rezerva rulota este nevoie de un avans de 400 de euro. Amânarea călătoriei și returnarea avansului este posibilă cu cel mult 20 de zile înainte de data plecării.

În cazul situațiilor extreme precum: potențiale restricții la ieșirea din țară în România, Bulgaria sau Turcia, în contextul pandemiei, avansul, de asemenea, va fi returnat.

Ghidul creează planul călătoriei, dar un grafic exact nu vom avea. Ne vom orienta conform condițiilor de drum și a condițiilor hidrometeorologice.

Este posibil să ne placă foarte mult într-un loc anume, să găsim destinații extrem de frumoase și să nu ne dorim decât să mai rămânem acolo. Nu este obligatoriu să ne mișcăm organizat, în coloană. Fiecare rulotă își va urma propriul ritm. Ghidul nostru va oferi consultații cu privire la traseu și atracțiile turistice care ne vor ieși în cale și va fi în permanentă legătură cu participanții pe întreg parcursul călătoriei.

Seara ne vom întâlni în locul indicat. Suntem convinși că o să vă acomodați rapid cu rulotele noastre. Este posibil să vă doriți să continuați călătoria pe cont propriu. Intrarea în Turcia (în momentul publicării) este permisă pentru deținătorii de pașapoarte moldovenești, cu condiția că aveți un test COVID negativ sau vaccin. România și Bulgaria permite trecerea tranzit a tuturor cetățenilor cu condiția ieșirii pe parcursul a 24 de ore

🧭 Puteți rezerva rulota și puteți pleca în călătorie pe cont propriu în Bulgaria, România, Turcia, Ucraina și alte țări. Noi vă vom ajuta să vă planificați traseul și vă vom povesti detaliat despre călătoria cu rulota. Cu condițiile și prețurile noastre puteți face cunoștință aici.

 

🔥 Grăbiți-vă! Numărul rulotelor este limitat, iar vacanța școlară este în ultima săptămână a lunii octombrie.

☎️ Organizator mob/viber/whatsapp: 069 107 435

Contacte

+(373) 69-107-435
Chișinău, Republica Moldova bd.Grigore Vieru 27 rent@camper.md