Descopeă o 'Altă Turcia'

Trasee pregătite, testate și optimizate pentru călătoriile dvs. Inspirați-vă, alegeți direcția

Cappadocia

E o nedreptate că majoritatea compatrioților noștri cunosc Turcia doar în cadrul "pachetelor turistice" după sistemul "totul inclus". Între timp, teritoriul Turciei contemporane pe parcursul a mii de ani a fost un important centru istoric european și asiatic, țara poate concura cu ușurință cu Grecia sau Italia în ceea ce privește patrimoniul său cultural bogat. Și, pe lângă plaje, în Turcia există și munți, și vulcani, și cascade, și păduri.

Pentru a cunoaște în detaliu această țară, călătoria cu autorulota este cea mai bună opțiune. Oferim un traseu gata, pe care, după dorință, îl puteți modifica.

Trecem prin Bulgaria și cu siguranță ne vom opri la Nesebar - un oraș antic cu străzi pavate. Aici s-au păstrat multe ruine: fortărețe și băi din era bizantină cu peisaje unice ale peninsulei stâncoase pe fundal. Nesebar este inclus pe lista patrimoniului cultural mondial.

Mai departe, pe urmele civilizațiilor antice, mergem în orașul Efes. Acesta este orașul sfânt al zeiței Artemis. Templul zeiței Artemis este una dintre cele șapte minuni ale lumii, aici se găsesc și un șir de ruine romane magnifice. Cândva a fost capitala provinciei romane din Asia.

Troia - în lume puțini sunt cei care nu cunosc numele acestui oraș, cei care nu au auzit de faimosul cal Troian. Legendarul Ilion este situat anume în Turcia! De aceea recomandăm să vizitați unul dintre cele mai renumite situri arheologice din Turcia și din lume, care este inclus în lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

Pamukkale

Iar acum, din zona istorică, ne îndreptăm spre sânul naturii: stațiunea unică Pamukkale este o zonă cu izvoare termale, care nu au asemănare nicăieri în lume. Complexul de 17 izvoare minerale este la periferia unui platou vulcanic antic, care se ridică deasupra câmpiei. Oferă o odihnă extraordinară și cel mai bun fundal pentru sesiuni foto.

Continuăm cu micul sat Oludeniz, unde apele sunt de niște nuanțe de albastru deschis incredibil de frumos. Peisajul arată și mai extraordinar de sus - Oludeniz este cunoscut în întreaga lume ca fiind unul dintre cele mai bune locuri pentru parapantă.

Oludeniz

Ne îndreptăm spre Kaș - unul dintre cele mai romantice orășele din Turcia. Este situat pe coasta mării și din trei părți este înconjurat de munți înalți și o pădure de pini, ceea ce-l face foarte pitoresc. Nu departe de Kaș există câteva așezări vechi din Licia. Pentru a simți atmosfera culturii antice, vizitați Letoon, Xanthos sau Patara cu o plajă largă în vecinătate.

În Kaș puteți vedea micul teatru și ruinele templului antic. Dacă urcați pe dealul din apropiere, puteți vedea mormintele antice.

Kaș le va fi interesant și fanilor de înot subacvatic. Apele de acolo ascund o corabie scufundată cu mii de ani în urmă, puteți da de un bombardier italian lovit, observa îndeaproape amforele și ancorele antice.

Kaș

Patara - un muzeu arheologic în aer liber, în spatele căruia se deschide o frumoasă plajă de nisip, cu o lungime de 18 km. În jur sunt peisaje excelente și nici un hotel. De ce să vă trebuiască un hotel? Aveți o autorulotă!

În apropiere se află un loc de unde puteți merge într-o excursie să vedeți orașul scufundat Kekova - ruinele vechi sunt vizibie în apa turcoaz. Știați că Jacques-Yves-Cousteau a filmat aici o parte din Odiseea sa?

Ceva mai departe se află ruinele orașului antic Myra din Licia, care este interesant pentru mormintele sale din stânci și amfiteatru.

Nu pierdeți șansa să vedeți Luminile lui Himera - acesta este un fenomen cu adevărat unic, care surprinde prin misterul și spectaculozitatea sa.

Pe muntele Tahtali (mai înainte se numea Olympos), la 80 km de Antalya, în direcția Kemer, există un loc retras. Aici se întind plantații de portocali, iar pe plajă puteți întâlni țestoase.

Pe drum spre Olympos vedeți obiectivele turistice locale - ruinele antice romane și de marmură medievale împrăștiate prin pădurile de pin. "O plajă atât de curată, apă de culoare turcuaz deschis și o mare calmă și caldă ca laptele proaspăt nu veți vedea nici în Marmaris pe insulele Mării Egee" - iată ce spun oamenii.

Phaselis este un vechi oraș Lician, unde există ruine romane și trei golfuri mici. Pârtiile pe care cresc pini coboară spre mal, acoperind ruinele antice cu umbră. Puteți merge pe strada principală pavată până la teatru, termal și apeduct, care se ridică la câțiva metri de apă. De sub iarbă, pe ici pe colo, se întrezăresc sarcofage.

Dacă doriți să vă dezmorțiți picioarele și să mergeți într-o drumeție - vizitați canionul Goynuk - un defileu de șase metri lățime și 350 de metri înălțime, care se întinde pe o distanță de 14 km.

Urmează Cappadocia. Acesta este numele unei întregi zone a Turciei. Ce avem interesant aici? Landșafturi de origine vulcanică, orașe subterane create în anul 1000 î.Hr. și mănăstiri mari rupestre.

Parcul național Goreme și așezările de peșteri din Cappadocia sunt pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

Cele mai renumite locuri din Cappadocia sunt Valea Iubirii, orașul cu peșteri Uchisar, orașul subteran Derinkuyu, pitorescul canionul Ihlara.

orașul cu peșteri Uchisar

Felicitări, ați călătorit aproape toată Turcia!

Pe drumul înapoi, faceți o oprire în Veliko Tarnovo în Bulgaria, un oraș vechi cu o cetate mare bine conservată.

Contacte

+(373) 69-107-435
Chișinău, Republica Moldova bd.Grigore Vieru 27 rent@camper.md