Letonia

Păduri imense, plaje întinse, cea mai desăvârșită cascadă din Europa, locația și o arhitectură uluitoare

Nu cunoaștem și subestimăm statele baltice” - iată ce spune directorul nostru după un tur cu autorulota prin toată Europă, până în nordul Norvegiei.

Iată, spre exemplu, știați că Letonia are kilometri întregi de plaje, cea mai mare cascadă din Europa, este locul cu cele mai înalte femei din lume, iar mai mult de jumătate din teritoriul acestei țări este acoperit de păduri?!

7 motive pentru care merită să mergeți în Letonia cu rulota !

1. Rusa și engleza

În aceste țări mulți vorbesc limba rusă, iar cei care lucrează în sectorul turismului vorbesc, de asemenea, engleză. Majoritatea broșurilor și site-urilor de informații au fost traduse în rusă, ceea ce înseamnă că pentru compatrioții noștri va fi mult mai ușor să găsească o limbă comună cu localnicii și să planifice traseul.

Aici găsiți broșuri și hărți https://www.latvia.travel/ru/stranitsa/broshyury-i-karty

2. Odihnă activă

Ați experimentat vreodată senzația de zbor liber? Dacă nu, veniți neapărat în Letonia! Aici veți găsi multe atracții și distracții fascinante în aer liber și în încăpere pentru întreaga familie – tunel aerodinamic, trasee pentru mersul desculț și parcuri de aventuri. Vă puteți testa dexteritatea și petrece interesant timpul în cel mai mare parc de aventuri din Baltica "Tarzāns", situat în Sigulda. Pe copacii parcului există mai mult de 100 de diferite obstacole, trasee dificile și mai ușoare.

Aflați mai multe aici: https://www.latvia.travel/ru/statya/parki-priklyucheniy

Cea mai mare problemă pentru turiștii care vizitează Letonia este transportul și organizarea traseului. Când călătoriți cu autorulota, această problemă nu există: puteți opri oriunde și petrece timpul cu familia după bunul plac!

3. Cultură și istorie

Letonia se află la răscrucea culturii occidentale și celei de est și a cunoscut multe transformări neașteptate în istorie, ceea ce a afectat diversitatea arhitecturii sale. De la hutoare autentice și exemple unice de arhitectură din lemn, la palate și moșii luxoase, biserici impunătoare și clădiri impresionante în stil modern.

De la ruinele antice ale fortificațiilor defensive urbane până la exemple de moștenire sovietică. Acest lucru a impresionat turiștii din Moldova, obișnuiți să creadă că țările baltice nu sunt la fel de interesante ca Europa Centrală. Perlele arhitecturii pot fi văzute nu numai în capitala Letoniei, Riga, dar și în orașe mici, sate și regiuni periferice.

Letonia este bogată nu numai în obiective turistice, ci oferă și numeroase oportunități de participare activă la diverse evenimente - ateliere meșteșugărești, sărbători și ritualuri populare, prepararea mâncărurilor tradiționale. Din Letonia veți aduce nu numai amintiri minunate ale unei experiențe interesante, ci și, posibil, un vas din lut realizat cu propriile mâini sau o pâine coaptă chiar de Dvs.

Letonia păstrează cu mult respect tradițiile strămoșilor lor, mândrindu-se cu ele, prin urmare, dacă vizitați Letonia, veți avea multe oportunități de a vă cufunda în această cultură originală.

4. Natura

Letonia se distinge prin natura neatinsă, așa că există un șir de oportunități pentru turism verde. O mulțime de parcuri naționale, coasta mării baltice, peșteri, lacuri, ape minerale, Ventas Rumba din Kuldiga, care este cea mai mare cascadă din Europa.

Detalii aici https://www.latvia.travel/ru/statya/priroda

Vă reamintim că autorulota e minunată mai ales prin faptul că este autonomă și nu e neapărat nevoie de a opri în campinguri. Vă doriți liniște și pace, plimbări în pădure - puteți găsi un loc de parcare convenabil prin aplicația Park4Night și bucura de toamnă înconjurați de natură.

5. SPA și Wellness

Faceți cunoștință cu ritualurile de spa caracteristice Letoniei: încercați un masaj plăcut de chihlimbar, relaxați-vă într-o cadă cu bere sau faceți baie într-o cadă chiar în natură, sub cerul înstelat.

Aceste proceduri nu numai că ajută la relaxare și la redobândirea forței, ci și la îmbunătățirea sănătății, deoarece spa-urile rurale din Letonia folosesc produse naturale. În pensiunile și centrele spa din sat se folosesc diverse plante medicinale, iar baia de aburi (banya) din Letonia are propriul ritual autentic.

 

Este ușor să ajungeți acolo! Sunteți cu autorulota, ceea ce înseamnă că sunteți acasă peste tot.

Mai multe despre băile tip 'banya' letone aici https://www.latvia.travel/ru/statya/banya-v-latvii

Aici găsiți serviciile SPA cu care letonii se mândresc https://www.latvia.travel/ru/statya/spa-uslugi

6. Bucătăria națională

vă va spune multe despre caracterul și obiceiurile statului. În Letonia trebuie să încercați brânzeturile cu chimen (Jāņi cheese), putra - terciuri de legume și cereale, kamaro - pui călit, bubert - terci de griș și albușuri batute. Cartea de vizită a țării este Balsamul negru de Riga, care se produce din 1755.

Restaurante cu bucătărie fină sau de familie? Bucătărie vegetariană sau națională? Alegeți https://www.latvia.travel/ru/stranitsa/eda-i-napitki

7. Prindeți sezonul prețurilor mici

Majoritatea turiștilor preferă să călătorească în statele baltice vara sau la sărbătorile de iarnă. Iar asta înseamnă: parcări libere, lipsa mulțimilor turistice și odihnă de calitate. E răcoare?. Autorulotele noastre au încălzire.

Deci, să, mergem?

Contacte

+(373) 69-107-435
Chișinău, Republica Moldova bd.Grigore Vieru 27 rent@camper.md