Turcia în octombrie

Cum am putea ajunge vara din urmă? Simplu: luăm o autorulotă, ne urcăm în ea luând cu noi toate lucrurile necesare (da, inclusiv și costumele de baie) și mergem, spre exemplu, în Turcia.

A venit timpul să cunoaștem o cu totul altă dimensiune a acelei Turcii de care ne-am săturat cu hotelurile sale banale "all-inclusive".

Octombrie este perioada în care fluxul de turiști deja a scăzut, iar temperatura apei, de exemplu, în regiunea Antalya este de +25 °С..

Pe plajă sunt mult mai puțini oameni decât în toiul verii. Puteți savura din îmbietorul soare sudic, să vă scăldați îndelung în apa caldă, să mâncați rodii și portocale și să parcați rulota chiar în prima linie, cu fața spre mare. Astfel, vă veți petrece vacanța admirând frumusețea naturii, nu palmierii artificiali.

În medie, temperatura aerului în Antalya, în luna octombrie, atinge +26 °С, ziua se pot înregistra de la +21 până la +30 °С, dar nopțile sunt ceva mai răcoroase — de la +13 la +21 °С. Canicula și zăpușeala care curmă deseori dorința de a explora, a rămas în urmă, de aceea aveți toate șansele să vă extindeți activitatea turistică pe parcursul zilei.

Iată câteva idei de călătorie

Cappadocia este o regiune uimitoare, situată chiar în centrul Turciei moderne. Acest loc este la fel de neobișnuit și de fermecător, ca și numele său, „țara cailor minunați”. Cu milioane de ani în urmă aici fierbea activitatea vulcanică. Timpul, ploile și vânturile au format un peisaj unic, panorame ca de pe alte planete și figuri bizare.

Aici veți simți trecutul bogat: scenele din viața de zi cu zi din anticitate și istoria comunităților creștine din Asia Mică vor prinde viață în mănăstirile rupestre și peșterile subterane.

În Parcul Național Göreme, vedeți turnurile de piatră cu vârfuri ascuțite, multe dintre ele devenind mănăstiri și chilii.

În Valea Devrent, lăsați-vă imaginația să zboare pentru a observa animale bizare în peisaj. Se spune că pe acolo „se plimbă” o cămilă de piatră, poate fi chiar fotografiată! Pashabag - valea călugărilor, vă va încânta cu stâlpii lungi și înguști „purtând pălării”, iar în Valea Porumbeilor veți găsi hulubării cioplite în stânci și veți afla despre semnificația lor.

Pe drum vă puteți opri pentru cumpărături - magazine de articole din ceramică cu demonstrația artei olăritului; fabrica de articole din onix; magazine de covoare sau articole din piele. În autorulotă aveți suficient spațiu pentru toate achizițiile Dvs!

Cel mai rapid și, în același timp, cel mai neobișnuit mod de a cunoaște obiectivele turistice din Cappadocia este să admirați peisajul extraordinar de frumos de la înălțimea zborului de pasăre. În fiecare zi sute de baloane cu aer cald colorate se ridică deasupra Cappadociei. O vedere uimitor de spectaculoasă! Totuși este mai bine să veniți aici pentru câteva zile și să vă plimbați pe îndelete prin împrejurimi.

La doar 15 km spre sud de populara zonă de odihnă Kemer, se află un adevărat colților de rai - Cirali, care este total diferit de aglomeratul și zgomotosul Kemer. O plajă lungă, lată și absolut pustie, înconjurată de munți și păduri. Această plajă este în topul celor mai frumoase litorale din Turcia. Aici nu sunt hoteluri imense și nici centre comerciale, deoarece este o zonă naturală protejată.

Pe această plajă mii de broaște țestoase fac ouă din care peste o perioadă de timp ies mici broscuțe țestoase. Un loc pe care face să-l vizitați, să parcați rulota la umbră și să savurați câteva zile din această frumusețe.

Izvoarele termale Pamukkale reprezintă un loc incredibil, creat de natura însăși și care atrage milioane de oameni în fiecare an. Din limba turcească se traduce prin „castelul de bumbac”. Și într-adevăr, privind stațiunea Pamukkale de departe sau pe fotografie, pare că vezi un castel mare construit din multe boluri pufoase din bumbac. Acest loc este, de asemenea, numit și "piscina Cleopatrei" - legenda spune că anume de aici regina egipteană și-a alimentat frumusețea și tinerețea.

Izvoarele geotermale din Pamukkale sunt la 175 km de stațiunile populare precum Fethiye și Antalya. Prin urmare, călătoria de la un hotel până aici este costisitoare, lungă și incomodă. Cu rulota însă e cu totul altceva. Convenabil, confortabil și distractiv.

Efes este una dintre cele mai faimoase atracții din Turcia, patrimoniu mondial UNESCO. Este un peisaj cultural uimitor care include moștenirea grecilor antici, romanilor, bizantinilor și selgiucizilor.

Antalya nu înseamnă doar hoteluri! Această stațiune este situată în cel mai fertil și frumos loc din Anatolia. Bazele orașului au fost puse de la mijlocul secolului II î.Hr. Antalya, din cele mai vechi timpuri reprezintă centrul culturii, mitologiei, arhitecturii și artei Turciei. Marea albastră și munții necuceriți, cascade, plaje și multă verdeață - toate acestea au făcut din Antalya o bijuterie a turismului. Antalya, ca stațiune, are recunoaștere la nivel mondial.

În antichitate, pe teritoriul Antaliei se afla un teritoriu pe care grecii și romanii îl numeau Lycia, însuși Homer a scris în Illiada sa despre licieni. Nicăieri altundeva în lume nu există obiecte de artă antică care s-ar fi păstrat la fel de bine ca cele din muzeele din Antalya.

Efesul antic, Troia, Pamukale, Capadocia, Istanbul. Toate aceste destinații pot fi vizitate într-o singură călătorie. Dați un search pe google, aflați care sunt „atracțiile din Turcia” sau „cele mai bune plaje din Turcia” și îndreptați-vă într-acolo.

 

Nu știți cum să găsiți parcare pentru rulotă într-un oraș mare sau în sânul naturii? Instalați-vă aplicația Park4Night.

Vreți să vă planificați o călătorie ideală prin Turcia și să vedeți cele mai frumoase locuri? Accesați sait (www.forum.awd.ru) , una dintre cele mai complexe resurse în limba rusă, un forum pe care mii de oameni împart informații, experiențe, contacte, poze din cele mai bune călătorii în care au fost.

 

Traseul cu rulota prin Turcia vă este pus la dispoziție de directorul nostru:

Măriți harta pentru a vedea mai multe locuri interesante care merită să fie vizitate. Călătoria cu rulota este mai simplă și mai confortabilă decât pare la prima vedere.

În această perioadă prețul chiriei este mai mic decât în sezonul estival, așa că dacă demult vă gândeați să încercați -asta este șansa voastră! Scrieți-ne sau sunați-ne pentru a primi cele mai bune oferte și cele mai prețioase sfaturi.

Contacte

+(373) 69-107-435
Chișinău, Republica Moldova bd.Grigore Vieru 27 rent@camper.md